Kiełbasy wędzone z mięsa najwyższej jakości według sprawdzonej przez lata receptury
Surowcem do produkcji wszystkich wędlin jest mięso najwyższej jakości, pochodzące od naszych sprawdzonych lokalnych dostawców. Często sami rozbieramy tusze, aby otrzymać idealny surowiec do produkcji kiełbas. Mięso jest starannie selekcjonowane, marynowane w aromatycznych ziołach i przyprawach, następnie mielone małymi partiami tak, aby otrzymać półprodukt zgodny z wypracowanymi przez lata recepturami.
Mięso z przyprawami nabijane jest do naturalnych, jadalnych jelit wieprzowych i następnie parzone lub podpiekane (w zależności od rodzaju kiełbasy), celem uzyskania najbardziej aromatycznego wyrobu. Nabite kiełbasy wędrują do naszej wędzarni.
Suche drewno i kontrola temperatury procesu gwarantuje najwyższą jakość obróbki, bez przenikania do wyrobów niepożądanych produktów spalania. Nie dodajemy do nich barwników, ulepszaczy smaków i innych złożonych substancji chemicznych.
Efektem powyższych działań są kiełbasy godne podniebienia najbardziej wysublimowanych smakoszy:
- wędzona kiełbasa domowa
- wędzona kiełbasa jałowcowa
- wędzona kiełbasa paprykowa
- wędzona kiełbasa pieprzowa
- wędzona kiełbasa z dziczyzną